Kontorsinredning

Kontorsinredning för en bekväm arbetsplats

Det kan vara en rätt häftig upplevelse att besöka en verksamhet som har sina lokaler i en gammal och sliten byggnad. Om företaget har lagt sig an om att skapa kontorsinredning som verkligen lyfter inomhusmiljön så kan man få en mindre chock. När man sedan kommer ut igen så kan det vara svårt att se länken mellan det gamla huset och det trivsamma och moderna kontor som man just har besökt. Att gäster som kommer till kontoret trivs är viktigt men ännu viktigare är att de som jobbar där gör det. Med rätt möbler och en bra planering så når man ett resultat som främjar arbetslusten och den goda stämningen på jobbet.

Möbler som ger rätt stöd

Man kan ju ha ett mindre kontor i sin bostad och det är minst lika viktigt att satsa på inredningen för detta utrymme. Sitter man många timmar vid datorn så är det viktigt att man ser till att ta pauser och komma upp på benen. I ett hemmakontor så kan man satsa på ett löpband som man promenerar några minuter på varje hel- eller halvtimme för att öka på blodcirkulationen och spara ryggen. Detta borde egentligen större kontor också satsa på för att ge en arbetsmiljö där folk rör på sig och undviker monotona ställningar som kan leda till skador. Man bör bjuda in en professionell ergonom som kan ta en titt på den kontorsinredning som redan finns på plats, och som sedan kan ge förslag på hur man kan förbättra arbetssituationen.

Förvaring och hyllsystem

På kontoret så behöver vi plats för förvaring. Datorer och Internet har kanske dragit ner på användandet av papper men inte så pass att man numera är utan utskrifter och pärmar på vanliga svenska kontor. Om man inreder med vackra hyllor som är gjorda i material som är enkla att hålla rena så får man en bra och trivsam miljö. Trådhyllor kan vara ett gott alternativ då platsen är liten och man behöver ett så gott flöde av luft som bara är möjligt. Genom att utnyttja väggar och hänga upp hyllsystem så håller man golvet fritt vilket kan ge känslan av att man har tillgång till en större yta än vad som verkligen är fallet.

Allmänna ytor

Då man har allmänna ytor där alla som jobbar på ett kontor vistas så måste dessa vara inbjudande. Ett lunchrum som känns som en skolmatsal är knappast populärt eller en bra plats att bjuda in gäster till. Har man ont om naturliga ljuskällor så kan belysningen göra en hel del för att lyfta rummets känsla. Dessutom så ska man tänka på att använda sig av material för kontorsinredning som inte samlar damm och smuts på ett ohälsosamt sätt.

Dags att uppgradera på kontoret

Om du tar en titt på ditt kontor så kanske du inser att det ger ett stökigt och slitet intryck. Besök inredningsbutiker på nätet som har möbler och kontorsinredning. Bli inspirerad och betänk hur du kan göra om inom den budget som finns för projektet. Med nya hyllor, bord, produktställ, lampor och bekväma sittplatser så skapar man en arbetsplats som känns rolig och inspirerande att vistas på och det är värt mer än vad inredningsprojektet kostar!