Inredningsstilar

Inredningsstilar för hem och kontor

Det finns de som roar sig på helger och kvällar med att åka till diverse möbelvaruhus för att bara spatsera omkring och se på olika miljöer för hem och arbetsplatser, och så finns det de som stannar hemma med en kopp te framför datorn för att besöka inredningsbutiker på nätet i samma syfte. När man söker inredningsstilar för hem och kontor så är det viktigt att ta sig tid till att se på olika koncept. Det kan ju vara så att du har missat en stil som skulle passa dig och ditt hem perfekt.

Vad gillar du?

Det är så lätt att fastna i idéer om Art Deco, Shabby Chic och Feng Shui för att man tänker att det här är rätt och det som alla gör. Det är klart att du vill att ditt hem och din arbetsplats ska uppskattas av gäster men aldrig till bekostnad av den egna trivseln. Den första frågan att ställa sig är vad man själv gillar. Detta kan du göra innan du har namn på olika inredningsstilar för att sedan para ihop din version av det perfekta hemmet med den inredningsdesign som ger det resultat som du är ute efter. Kom ihåg att inredningsdesign inte är statisk. Det kan mycket väl vara så att en majoritet putsar sina tegelfasader vita just nu men det kan också bli så att tegel blir populärt igen om 30 år. Du ska alltså gå på den linje som känns rätt för dig och inte på den som dina grannar kör på.

Lär dig mer om olika inredningsdesign

Du behöver inte gå till ditt närmsta bibliotek för att lära dig mer om olika inredningsstilar och få smarta inredningstips. Om du har tillgång till Internet så kan du snabbt komma in i olika design-tänk. Idag finns det gott om webbsajter, bloggar och inredningsbutiker som förklarar koncept som Art Deco, Jugend, New England stil, Postmodernism och Scandinavian Modern. Det som designelever ägnar år åt att förstå och leva sig in i finns färdigt för dig att smaka via filmer och på hemsidor på nätet.

Färg och form för framtiden

Man måste tänka framåt då man väljer bland inredningsstilar. Det finns trender som aldrig går ur tiden men frågan är om ditt hem kommer att kännas trivsamt då det smyckas som ett 1800-tals slott. Allt är möjligt men tänk framåt och välj inredningsdesign som är hållbar och inte för märklig. Är den konstig idag så är risken stor att du snabbt tröttnar på din hippa kontorsinredning i neonfärger eller vardagsrum som påminner om en färd till månen…

Handla på nätet

Sist men inte minst så ska du se till att spara pengar på dina inredningsprojekt. En inredningsstil må ha ett fint namn men det betyder inte att du måste betala en förmögenhet för möbler och inredningsdetaljer. En inredningsshop på nätet kan ofta erbjuda kollektioner som har nedsatt pris för att de är äldre eller av andra anledningar. Dessutom så spar man pengar då man inte måste betala för mellanhänder och onödig lagerhållning. Inredningstipsen och kunskap om inredningsstilar kan man ju också få helt gratis då man handlar sina möbler och accessoarer online.