Heminredning

Heminredning som är praktisk och vilsam

När livet rusar på och dammet i bokhyllan tycks ligga som en permanent hinna över böckerna som man aldrig kommer att läsa så kan det vara dags att göra något åt hemmets inredning. Många drar sig för att skapa en förändring med ny heminredning för att man upplever att detta kommer att bli ett dyrt och omständigt projekt. Visst kan det bli dyrt och komplicerat men inte om man gör saker och ting på rätt sätt. Ta ett rum i taget och skapa en hemmiljö som du verkligen trivs i.

Förråd och förvaring

Du kanske inte behöver ny design i ditt hem eller ny inredning på kontoret. Ofta så misstar man stökiga miljöer för trista och bristande vad gäller design och stil. Till att börja med så ska man alltid rensa i röran. För inredningskoncept som Feng Shui så är detta en grundsten. Innan du ens börjar se på smarta lösningar för hyllor så ska du få bort det som faktiskt inte behöver stå på dessa hyllor. Inredningsdesigners som har bloggar och hemsidor delar med sig av bra tips för den som vill göra något åt sin heminredning och här brukar idéer om hur man rensar ut i det gamla finnas med.

Sovrummet som ger verklig vila

Hur använder du ditt sovrum? Är det den integrerad del av resten av ditt boende eller har du skapat en plats som enbart är till för vila. Sömnexperter tycks vara rörande överens om att sovrummets inredning kan påverka nattsömnen. Glöm bort det där med TV på sängen, det är inte rekommenderat om du vill sova gott! Det är heller inte särskilt smart att sova på sin arbetsstation men i vissa fall så har man ju inga alternativ och då kan man dra nytta av inredningstips för små ytor. Kan man bara få till en miljö där det går att gömma arbetet så att man inte ser detta då man ska vila så kanske det inte spelar så stor roll att sovrummet även är vardagsrum, kontor och kök.

Platser vi umgås på

Olika hem får olika mötesplatser. Det är inte ovanligt att köket blir en sådan plats detta trots att man nyligen har inrett vardagasrummet för att kunna ta emot gäster på ett fint sätt. Om köket är platsen alla trivs på så kan man göra mycket för att göra det enklare att få plats runt bord och för att ha tillgång till sådant som känns viktigt då man umgås med vänner och familj. I ett kök så blir detaljer som kaffekokare och till och med lister för knivar viktiga ingredienser för att skapa en trivsam och unik miljö.

Kom igång med ditt heminredningsprojekt

Nu är det dags att du sätter ingång med ditt heminredningsprojekt! Glöm bort vad dina vänner och grannar kommer att tycka om din inredning och välj den inredningsstil som tilltalar dig. Det är ju trots allt du som bor i ditt hem och då ska du inte välja inredningsdesign som du tror att andra kommer att gilla. Om du trivs så ska du se att dina gäster också kommer att uppleva ditt hem som en oas för kropp och själ.